Veilig gedrag en bewustwording

“Waarom doen ze niet wat ik zeg?” Regelmatig is er onbegrip tussen management en teamleden over veilig gedrag.

Terwijl veilig gedrag dé sleutel is voor preventie van ongevallen, incidenten en verzuim. Dit gedrag stimuleren vraagt continue aandacht. Trainingen kunnen helpen om het gewenste gedrag te ontwikkelen en vast te houden. TrajectPlus biedt trainingen in vele vormen en maten. Van toolbox-bijeenkomsten van een uur gericht op bewustwording, tot een incompany-opleiding voor preventiemedewerkers gericht op kennis en vaardigheden.

Onze trainingen passen bij de ambities en mogelijkheden van je organisatie. We gebruiken daarbij het diagnosemodel van De Galan. Dit model kijkt naar het huidige gedrag en het effect daarvan op veiligheid en gezondheid, naar het gewenste effect en naar het gedrag dat nodig is om dit te realiseren.

Training is echter niet altijd dé oplossing. Want er zijn meer knoppen waar aan je kan draaien om veilig gedrag te stimuleren: technische oplossingen, heldere procedures, feedback van leidinggevenden, straffen en belonen. Vanuit de gestelde diagnose ontwerpt TrajectPlus de best passende oplossing.